Fiscale aftrekposten

Als ondernemer heeft u veel kosten te dragen. Denk aan printpapier, software en kleding. Maar ook zaken als cursussen en opleidingen, want die zijn belangrijk voor je eigen ontwikkeling. Maar welke kosten zijn fiscaal aftrekbaar en welke niet? We hebben het voor je uitgezocht.

De meeste zakelijke uitgaven zijn fiscaal aftrekbaar. Er zijn echter enkele valkuilen, want er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen. U kunt er niet automatisch van uitgaan dat alles wat u met een zakelijke debet- of kredietkaart betaalt, fiscaal aftrekbaar is. Laten we een cursus als voorbeeld nemen.

Is een cursus een fiscale aftrekpost?

Stel, u bent fysiotherapeut en u moet elk jaar een reeks cursussen volgen om uw kennis op peil te houden. De belastingautoriteiten zullen een cursus over kniebehandeling als bedrijfsinvestering overwegen. U breidt tenslotte uw kennis op uw vakgebied uit. Deze cursus is dus fiscaal aftrekbaar.

Zes maanden later besluit u ontspanningsmassages aan uw diensten toe te voegen. Je hebt een behandelbank, dus je besluit om een cursus op dit gebied te volgen. De belastingdienst beschouwt dit waarschijnlijk als een particuliere investering. Hoewel het een verlengstuk van uw bedrijf is, is deze cursus niet essentieel voor de uitoefening van uw beroep.

Vergelijkbare berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *