Hoe verhoog je jouw uurtarief?

Je uurtarief verhogen is zo gek nog niet. Als je al een tijdje aannemer bent, kom je uiteindelijk op het punt dat je je uurtarief onder de loep moet nemen.

Sinds je met je zaak begon, zijn de prijzen gestegen. Eten, kapperszaken en verzekeringen worden allemaal duurder.

Het is dus tijd om iets aan je uurloon te doen, want als je nog voor een baas zou werken, had je nu waarschijnlijk al om opslag gevraagd.

Het is dus niet verwonderlijk dat je zaken als inflatie in je uurloon verrekent. Alles wordt tenslotte duurder.

Bang om te verhogen

Toch zijn veel ondernemers bang om hun uurtarief te verhogen. Wat zullen de klanten denken? Misschien stappen ze over naar de concurrentie! Dat wil je niet en dus laat je alles zoals het was. Maar ben jij dan niet de verliezer? De enige manier om je omzet te verhogen is door meer te werken. En vaak werkt u als zelfstandige al meer uren dan een gemiddelde werknemer. Omdat elke euro een andere euro is.

En wat te denken van het feit dat u in de loop der jaren steeds meer kennis en ervaring hebt opgedaan? Dat mag ook niet onbetaald blijven.

Verhoog je uurtarief

Als je hebt besloten uw uurtarief te verhogen, waar begin je dan? Het is moeilijk om plotseling bij Piet aan te kloppen en hem te vertellen dat alles een beetje duurder gaat worden. Je klanten zullen daar waarschijnlijk niet erg blij mee zijn. Het is beter als je jouw nieuwe klanten alleen vertelt over uw nieuwe tarieven.

Op die manier hoeven de bestaande klanten niets te merken en zullen je nieuwe klanten niet beter weten. Een andere mogelijkheid is om uw nieuwe tarieven vanaf 1 januari mee te delen. Dat is niet zo gek. En dan zijn er nog mensen die klagen? Jammer. Je moet ook aan jezelf denken.

Vergelijkbare berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *